BMI (testtömeg index) kalkulátor
Testtömege (kg):
Magassága (cm):

Az Egészséges Fogyás módszer során alkalmazott diéta
egészséges_fogyás_diéta Az étrend kiegyensúlyozott, változatos, minden tápanyagot biztosít, amire a szervezetnek szüksége van. Természetesen a testtömegcsökkentés miatt ez csökkentett energiatartalommal párosul, ezért kiemelten figyelünk az élelmiszerek, ételek helyes válogatására, hiszen kisebb mennyiségű étel elfogyasztásával kell az optimális, minőségi tápanyagbevitelt elérnünk. Mindezt oly módon, hogy éhségérzet nélkül, kellemes közérzetet biztosítsunk.

Különös figyelmet fordítunk a szervezet fehérje és vas ellátottságára, mivel nem testünk izmainak fehérjéit szeretnénk felélni fogyókúra során, hanem a megfelelő izmok építése mellett a zsírszövetet fogjuk csökkenteni. Ezért a diéta jó minőségű fehérjeforrásokat (hús, húskészítmény, tejtermék) tartalmaz.

Testünk védekező rendszerét nemcsak C-vitaminnal tudjuk befolyásolni. Az egészséges immunrendszernek B1, B2 vitaminokra is szüksége van, amit teljes őrlésű gabonából készült ételek, olajos magvak, bizonyos húsipari termékek fogyasztásával érhetünk el. Fogyókúránál gyakran szembesülünk levertséggel, depresszióval. Ezek csökkentése érdekében, a jó közérzet, szellemi frissesség biztosításához B6, B12 vitaminokra és magnéziumra is szükségünk van. Az étrend ezen összetevőket is megfelelő arányban tartalmazza.

Sok zöldséggel és gyümölccsel, valamint teljes őrlésű gabonából készült péksüteményekkel biztosítjuk a magas rostbevitelt, ami segíti a belek tisztulását, a székrekedés megelőzését és nagymértékben hozzájárul az eredményes fogyáshoz.

Az evésen túl az is nagyon fontos, hogy mit és mennyit iszunk. Legjobb italunk a tiszta víz. A program során a folyadékfogyasztásra különös hangsúlyt fektetünk.

Bizonyos anyagcsere állapotokban vagy krónikus betegségekben az egészséges étrend kialakításához a fentiektől eltérő tápanyag összetételre van szükség. Az Egészséges Fogyás módszer erre is lehetőséget ad. Mivel mindig az Ön egyéni szükségleteihez, ízléséhez igazodunk, így az étrend nemcsak az egészségmegőrzést szolgálja, hanem élvezeti értéke is maximális.

vissza az EF módszer fő oldalára
 

Elérhetőség Oldaltérkép Partnerek Hirdetés Webmaster ©Copyright RSS

Dietetika mindenkinek
© dietetikamindenkinek.hu 2007-2018

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Add a Startlaphoz Bookmark and Share