BMI (testtömeg index) kalkulátor
Testtömege (kg):
Magassága (cm):

Az Egészséges Fogyás módszer és programjainak menete
egészséges_fogyás_módszer Az Egészséges Fogyás módszer orvosi kivizsgálást, rizikó tényezők, terhelhetőség meghatározását és hozzá illeszkedő mozgásprogram kidolgozását, valamint kiegyensúlyozott, változatos, a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő étrend összeállítását, a diéta alapelveinek és az ételkészítés módjának oktatását foglalja magában. A komplett program nagyon fontos része az oktatás, aminek célja. hogy az egészséges életvitelt a páciensek magukévá tegyék, hasznukra legyen a különböző élethelyzetekben és ne csak rövid távú testtömeg csökkentési lehetőséget lássanak benne. A későbbiekben is alkalmazni tudják saját- és családjuk egészségének megőrzése érdekében.

A módszer mottója: elhatározás, tudás, kitartás!

Minden esetben Önnek kell elhatároznia, hogy változtatni szeretne egészségére ártalmas szokásain. Mi hozzásegítjük a tudás megszerzéséhez, ami a sikeres életmódváltáshoz és ezen belül testtömegcsökkenéshez szükséges. A megszerzett tudást alkalmaznia kell saját életterében és kitartóan végigvinni, amíg eléri céljait.

A program során semmilyen táplálékkiegészítőt és semmilyen fogyás serkentő gyógyszert nem alkalmazunk. A fogyás üteme lassú, egyenletes az egészségmegőrzés mellett az elért testtömeg könnyebb megtartását is szolgálja.

A programban a páciens nem passzív félként tűri, hogy kezébe adjuk a fogyás és egészsége kulcsát, hanem aktívan részt vesz az új életritmus kialakításában.

Az Egészséges Fogyás módszerét ketten dolgoztuk ki, belgyógyász szakorvos és dietetikus. Mindkettőnk 10 évnyi tapasztalata ötvöződik a programok során.

4 programtípust ajánlunk, amelyek nagy előnye, hogy hosszú távú követést biztosítunk pácienseink számára. A legrövidebb követési idő 3 hónap, a leghosszabb 9 hónap. A program részét képezi továbbá, hogy több-kevesebb alkalommal internetes elérhetőséget is biztosítunk, ami azt jelenti, hogy Ön e-mailben teheti fel kérdését, nem kell feltétlenül a rendelőbe jönnie.
  1. A kismama programot (3 hónapos követés) azoknak a kismamáknak ajánljuk, akik legalább fél évvel szülés után vannak, vagy már nem szoptatnak, és szeretnék visszanyerni alakjukat.
  2. Az alap program (3 hónapos követés) azoknak szól, akiknek csekély súlyfeleslegük van, szeretnék alakjukat formálni és családjukkal együtt egészségesen táplálkozni, életkörülményeikhez mérten egészséges életvitelt kialakítani.
  3. A médium program (6 hónapos követés) azoknak szól, akik nagyobb túlsúllyal rendelkeznek, próbáltak már fogyókúrázni, de valamiért nem lett sikeres a fogyás.
  4. Az optimum programot (9 hónapos követés) azoknak ajánljuk, akik nagyon nagy túlsúllyal rendelkeznek, vagy már számos fogyókúrás módszeren túl vannak és mind sikertelenül zárult.
A módszer egyik előnye, hogy teljes orvosi kivizsgálás előzi meg, ahol a fizikális terhelhetőséget is meghatározzuk, és a végzendő mozgásformát is. Tehát azok is fordulhatnak hozzánk bizalommal, akiknek van valamilyen egészségügyi problémája, pl. magas vérnyomás, magas vérzsírszintek, cukorbetegség, vagy csökkent cukor tolerancia, pajzsmirigy működési zavar, ízületi probléma, reflux-betegség, epekő, stb. Az orvosi vizsgálat után (amikor a mozgásformát meghatározták, beállították az esetleg szükséges gyógyszereket), a pácienseknek ki kell tölteniük egy táplálkozási kérdőívet. A kérdőív és az orvosi leletek birtokában kerül sor az étrend meghatározására, testreszabására. A dietetikus a tanácsadása során ismerteti a részletes diétát, megismerjük a glikémiás index fogalmát, tanulunk szénhidrátot számolni és tisztázzuk a táplálkozástani alapfogalmakat.

A diéta oktatásának a célja, hogy a páciensek ne csak az előre meghatározott ételek elfogyasztásától várják a testtömegcsökkenést, hanem ők is képesek legyen saját étrendjük összeállítására, a szokásostól eltérő élethelyzetekben (vendégség, üzleti vacsora, kerti parti, utazás alkalmával, stb.) tudjanak választani olyan ételt, ami a diétába illeszthető. A páciensek minden esetben kapnak mintaétrendet, de saját, személyre szabott étrend is rendelhető. Személyre szabott étrend tervezése nem része a programnak, de külön díjazás ellenében megrendelhető.

A programban résztvevőknek táplálkozási naplót kell vezetniük, amit a kontrollok alkalmával elemzünk. és az esetleges diétahibákat feltárhatjuk.

A résztvevők kapnak egy orvosi és egy dietetikai oktató füzetet, amely lehetőséget nyújt a programon megtanultak felelevenítésére. A dietetikai oktatófüzet könnyen értelmezhető tápanyagtáblázatot tartalmaz, aminek használata az életmódváltás első szakaszaiban szinte nélkülözhetetlen.

Mindenki saját kezelési lapot kap, amelyen szerepelnek a konzultáció időpontjai hetekben kifejezve az első vizsgálathoz képest. Ezekre az időpontokra a résztvevőknek kell a Körúti Orvosi Centrumban bejelentkeznie. A páciensek a program befejezése után vagy a program ajánlásaitól eltérő időpontban is bármikor kérhetnek konzultációt (külön konzultációs díj ellenében), ha annak szükségét érzik.

vissza az EF módszer fő oldalára


 

Elérhetőség Oldaltérkép Partnerek Hirdetés Webmaster ©Copyright RSS

Dietetika mindenkinek
© dietetikamindenkinek.hu 2007-2018

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Add a Startlaphoz Bookmark and Share