Ma 2018. április 22.,
vasárnap
,
Csilla, Noémi
napja van.
Holnap
Béla napja lesz.


A foggyógyítás csodája

fogAz emberek nagy többsége retteg a fogászati kezelésektől, főleg a fogfúrástól. Tudósok erre alapozva fejlesztették ki a fogszuvasodás gyógyítására azt az ózonnal dolgozó készüléket, ami gyors, egyszerű és teljesen fájdalom mentes.

A fogszuvasodás kezelése hagyományosan

A fogszuvasodás a fogszövet pusztulásával járó előrehaladó folyamat. A szájban lévő baktériumflóra egyes fajai szénhidrátok lebontásával savakat termelnek. Ezek a savak károsítják a fogzománcot, fogszuvasodást okoznak.

Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a szuvas területről fúrókkal eltávolították a szuvas részeket, a baktériumokkal együtt. A tökéletes eredmény elérése érdekében az egészséges fogszövet kis része is áldozatul esett. A tömés cseréje, vagy másodlagos szuvasodás kezelése még nagyobb lyuk fúrásával, fogszövet veszteséggel járt. Az alapos tisztítás után az üregbe különféle tömőanyagokat juttattak. Ez a kezelés hosszadalmas és általában fájdalmas megoldás.

Kezelés ózonnal

Az ózonfogászat során a fogszuvasodást okozó baktériumokat úgy pusztítják el, hogy nem távolítanak el ehhez fogszövetet.

Első lépés a fog nagyon alapos tisztítása, erre a célra kialakított eszközzel, ami nagy nyomással bombázza a fogfelszínt mikroszkópikus méretű homokszemekkel.. A kezelés teljesen fájdalommentes.

Ezután érintés nélkül, lézerrel bemérik a szuvasodás okozta károsodást. Ennek függvényében lehet ózonkezelés hosszát meghatározni, ami 20-60 másodperc.

A kezelés során egy kis szilikon sapka kerül a fogra, amely hermetikusan lezárja az adott fogfelszínt, így az ózon onnan kijutni nem tud. Amennyiben nem zár a sapka, az ózon adagolása abban a pillanatban megszakad. Tehát a z ózonkezelés az egyén számára teljesen veszélytelen. A kezelés alatt az erősen mérgező gáz elpusztítja a baktériumok 99,9%-át.

Miután a terület teljesen baktériummentes, következhet az ásványosítás. A fog képes arra, hogy a környezetéből ásványi sókat vegyen fel és pótolja, ami kioldódott. A felpuhult, szuvas terület visszakeményedik.

Kis mértékű szuvasodásnál más beavatkozásra nincs szükség. Ha a szuvasodás nagyobb mértékű volt (már üregesedéssel járt), akkor ezután szükséges a keletkezett üreg tömése. Fontos különbség azonban, hogy nincs ép fogszövet veszteségünk, mivel nem nagyobbították meg fúrással az eredetileg keletkezett lyukat, és semmilyen fájdalommal nem járt!

www.dietetikamindenkinek.hu - vissza az érdekességekhez

Elérhetőség Oldaltérkép Partnerek Hirdetés Webmaster ©Copyright RSS

Dietetika mindenkinek
© dietetikamindenkinek.hu 2007-2018

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Add a Startlaphoz Bookmark and Share