Ma 2024. április 19., |
||
Díszek főzött gyurmábólA liszt alapanyagú főzött gyurma könnyen formázható, színezhető és bátran
adhatjuk Főzött gyurma citromsavval: Hozzávalók: 20 dkg liszt Serpenyőben vagy bármilyen más főzőedényben keverjük össze az alapanyagokat, majd alacsony hőfokú főzőlapra téve (illetve takarék lángon) állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik és enyhén csomós maradt a massza. Borítsuk ki vágódeszkára és dolgozzuk át. Addig kell gyúrni míg egyenletesen sima, rugalmas tésztát kapunk. A főzőedényt azonnal áztassuk be, különben nehéz elmosni! A kész gyurmát több részre szétszedve színezhetjük temperával vagy ételfestékkel (gyerekeknek ártalmatlanabb az ételfesték). Ha kihűlt, kezdhetjük a formázást. A kész remekműveket meg is száríthatjuk szobahőmérsékleten vagy langyos sütőben. Fóliába tekerve, hűtőszekrényben sokáig tárolható. Mi nyers színűre hagytuk a gyurmát, csak száradás után festettük. Főzött gyurma borkősavval Hozzávalók: 0,5 kg liszt Készítési módja az előzővel megegyező. Húsvéti díszekAz ünnepi lakásdíszítés segít ráhangolódni az ünnepre. Saját készítésű díszekkel otthonosabbá, egyedivé tehetjük lakásunkat, nem beszélve arról, hogy ez a gyerekek számára milyen jó móka, délutáni kellemes időtöltés. A nyers színűre hagyott tésztából különböző formákat készítünk. Bármilyen ötletet megvalósíthatunk. Néhánynak a hátuljára akasztót fabrikálunk erősebb cérnából vagy fonalból, így ablak- vagy ajtódísz készítésére is alkalmas lesz (fel tudjuk fűzni).
|
||
Elérhetőség Oldaltérkép Partnerek Hirdetés Webmaster ©Copyright RSS |